sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Minerii, trimiși în șomaj tehnic

Minerii și energeticienii de la Complexul Energetic Oltenia vor intra, treptat, în șomaj tehnic chiar înainte de sărbătorile pascale. Conducerea CEO a decis să trimită oamenii acasă, măsură luată la „solicitarea pieței”.

Potrivit președintelui Directoratului, Daniel Burlan, citat de igj.ro, prima tură de angajați va intra în șomaj tehnic săptămâna viitoare. „Începând cu data de 13 aprilie vom aplica un program de șomaj tehnic în toate subunitățile, etapizat, până la data de 7 iunie se vor opri activități în cariere și termocentrale. Spre exemplu, în primele două săptămâni vom opri activitatea în Carierele Roșia, Pinoasa, Tismana, Jilț Sud, Jilț Nord, Peșteana dar și în termocentrala Turceni, după care, eșalonat, se vor opri și celelalte cariere din zona Motru, Termocentrala Isalnița, pentru ca în perioada aceasta să asigurăm funcționarea a trei grupuri mari și unul mic, implicit să asigurăm cantitatea de cărbune necesară funcționării termocentralelor”.

Burlan spune că, în această perioadă compania va funcționa cu mai puțin de jumătate din capacitate și recunoaște, de asemenea, că această perioadă afectează situația CEO.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica