vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Federalii români au convins FIFA: Fotbaliștii născuți în 1997 vor fi eligibili

După ce Federația Română de Fotbal s-a adresat FIFA pentru confirmarea jucătorilor eligibili la Jocurile Olimpice Tokyo, forul de la Zurich a anunțat că, deși competiția se va desfășura în 2021, pot fi prezenți jucătorii care au obținut calificarea.
Pe 27 martie, FRF s-a adresat FIFA cu privire la situația jucătorilor cu drept de joc la Jocurile Olimpice ediția Tokyo, solicitând confirmarea dreptului de participare pentru fotbaliștii născuți în anul 1997, chiar dacă aceștia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiției. FIFA a confirmat propunerea FRF printr-un comunicat emis în urma ședinței grupului de lucru dedicat impactului pandemiei COVID-19.
„Am decis să păstrăm criteriile de eligibilitate originale, mai exact vor avea drept de joc fotbaliștii născuți începând cu 1 ianuarie 1997 plus trei jucători fără limită de vârstă”, a fost mesajul FIFA, conform informațiilor prezentate de Federația Română de Fotbal.
Cu o zi înainte ca decizia FIFA să fie luată, Aleksander Ceferin, președintele UEFA, printr-o scrisoare adresată președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunțase că susține demersul FRF la FIFA.

Politica