marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autoritățile din Italia caută un plan pentru ieșirea „graduală” din pandemie

Italia, țara cea mai îndoliată din lume din cauza pandemiei, a înregistrat duminică cel mai redus număr de morți în ultimele 24 de ore (525) din ultimele două săptămâni.

Așa că, guvernul se gândește să repornească economia dar cu un plan sanitar care avertizează că revenirea la normal nu trebuie așteptată în perioada imediat următoare, scrie Hotnews care citează AFP.

În acealași timp, autoritățile nu au încetat să repete în ultimele zile, temându-se de o relaxare a comportamentului odată cu zilele frumoasă și vacanțele de Paști: „Nu trebuie să lăsăm garda jos” în fața virusului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Sănătății a prezentat duminică un plan strategic în cinci puncte „pentru ieșirea graduală” din pandemie, care preconizează portul generalizat al măștilor, „distanțarea scrupuloasă în locurile de viață și de muncă” și o rețea de spitale dedicate Covid-19 și care vor rămâne deschise după criză pentru a împiedica o eventuală revenire a virusului.

Guvernul prevede de asemenea întărirea „rețelelor sanitare locale” pentru ca fiecare bolnav să fie îngrijit de la depistare și până la aplicarea tratamentului, alături de testarea unor eșantioane din populație pentru a determina numărul exact al persoanelor contaminate.

Executivul prevede de asemenea o aplicație pe smartphone, pe modelul sud-coreean, atât pentru cartografierea mișcărilor de bolnavi diagnosticați în cele 48 de ore care au precedat infecția și favorizarea telemedicinei, cum ar fi supravegherea la domiciliu a ritmului cardiac sau a ratei de oxigen în sânge.

Primele activități care ar trebui reluate sunt ele legate de lanțurile de aprovizionare pentru sectorul alimentar și farmaceutic. La fel ar trebui să fie cazul pentru artizanii din boutique-uri, unde există un număr limitat de vizitatori.

Barurile, restaurantele, discotecile sau sălile de sport ar urma să fie ultimele care se redeschid, și, când momentul va veni, este foarte probabil ca proprietarii lor să impună o distanță de securitate de cel puțin un metru atât între clienți cât și în relația cu personalul.

Persoanele care doresc să revină în Italia – circa 200.000 de italieni, potrivit cifrelor oficiale – vor trebui să stea în izolare și să prezinte, atunci când urcă în avion sau în tren, o declarație pe proprie răspundere cu precizarea adresei unor vor intra în carantină.

De asemenea, transporturile publice ar urma să mențină o frecvență redusă, cu ocuparea unui loc din două și limitarea numărului de persoane care vor urca în metrouri, autobuze sau trenuri.



Politica