vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iohannis, un nou apel către românii din diaspora: Nu veniți anul acesta acasă de sărbători

Președintele Klaus Iohannis a făcut vineri un nou apel către românii din străinătate să nu vină acasă anul acesta de Paște, spunând că de câteva zile România a intrat în cea mai grea etapă a crizei coronavirus, având deja 116 morți.

”Se apropie cu pași repezi cele mai importante sărbători creștine.

Sunt sărbători ale luminii, ale comuniunii, ale solidarității și bunătății, pe care oamenii le celebrează în mod firesc an de an alături de familie și de cei apropiați. De data aceasta însă, Învierea Domnului găsește întreaga omenire într-un moment de criză profundă, în plină epidemie provocată de un virus ucigaș.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fac un apel către românii din Diaspora, un apel necesar, dar care mă umple de tristețe: dragii mei, nu veniți anul acesta acasă de Sărbători. Este foarte important să înțelegeți, oricât de greu ar fi, că revenirea în țară, în sânul familiei, poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât și pentru cei la care țineți atât de mult.

Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanță, pentru că este singurul mod prin care ne putem exprima afecțiunea față de cei pe care îi iubim fără a le periclita viața și sănătatea. Vom face astăzi aceste sacrificii dureroase pentru a putea fi din nou împreună mai târziu”, a afirmat președintele.

El a spus că singura cale de a ne proteja este să stăm acasă și să respectăm ordonanțele militare, făcând și un apel la forțele de ordine să asigure „cu fermitate” respectarea legilor.

”Un mesaj către forţele de ordinele de la trecerea frontierei: misiunea vostră e să-i protejaţi pe cetăţenii României. Fiţi vigilenţi! Intervenţia voastră rapidă poate salva vieţi. Vă mulţumesc pentru sacrificiile pe care le faceţi”.

Președintele Klaus Iohannis a mai spus că, în continuare măsurile de distanţare socială trebuie să rămână în vigoare până când pericolul va trece.

”Atunci când mergeți la cumpărături sau sunteți într-un spațiu public, păstrați distanța de cel puțin doi metri față de ceilalți! Nu vă îmbrățișați cu prietenii, nu dați mâna, evitați orice contact direct! Spălați-vă pe mâini când vă întoarceți acasă! Aceste măsuri simple devin, în aceste zile, literă de lege! Nu vă abateți de la ele, respectați-le pentru a rămâne în siguranță!”



Politica