marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Barajul Islanda – România, din nou, amânat

Forul UEFA a decis amânarea tuturor partidelor internaționale programate până la finalul lunii iunie (seniori, senioare, juniori, junioare). Astfel, meciurile din barajul pentru turneul final al Campionatului European de fotbal, programate inițial în luna martie și mutate ulterior pentru luna iunie, au fost din nou amânate. Datele exacte de disputare ale meciurilor decisive vor fi communicate, ulterior, de forul de la Nyon.
În urma prestației din Liga Națiunilor, reprezentativa României este calificată în play-off și va întâlni Islanda, în deplasare, în semifinală. În cazul unui succes, tricolorii vor juca pentru locul la EURO, tot pe teren străin, în fața Bulgariei sau Ungariei. UEFA a mai luat următoarele decizii, asupra competițiilor:
– Euro U17 masculin 2020 – Turneul final care trebuia să fie găzduit de Estonia se anulează. Se anulează, implicit, și disputarea fazei Turul de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Belgia).
– Euro U17 feminin 2020 – Se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilități pentru disputarea turneului final din Suedia și a ultimei faze preliminare, Turul de Elită, unde România este calificată (grupă programată în Ungaria).
– Euro U19 masculin 2020 – Se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilități pentru disputarea turneului final din Irlanda de Nord și a ultimei faze preliminare, Turul de Elită.
– Euro U19 feminin 2020 – Turneul final care trebuia să fie găzduit de Georgia se anulează. Se anulează, implicit, și disputarea fazei Turul de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Țările de Jos)
– Licențierea cluburilor pentru cupele europene – Prelungirea termenului pentru finalizarea tuturor procedurilor.
– Competițiile de club continentale – Acestea urmează să reînceapă după reluarea competițiilor interne, însă în acest moment se discută pe mai multe scenarii aflate sub analiză.
– Perioada de transferuri. Se vor continua discuțiile pentru identificarea celei mai bune soluții, fie extinderea perioadei de transferuri, fie decalarea acesteia, direcția fiind aceea de flexibilitate în rezolvarea situației, așa cum Federația Română de Fotbal a solicitat.
Sursa: frf.ro

Politica