vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

5 saloane, complet reabilitate, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin

De la 1 aprilie, unul dintre pavilioanele Secției de Boli Infecțioase ale Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin are cinci saloane reabilitate complet și pregătite pentru internarea mehedințenilor suspecți de COVID-19.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a menționat că lucrările s-au făcut în regim de urgență, în mai puțin de trei săptămâni, iar costurile vor fi achitate din bugetul C.J. Valoarea totală a lucrărilor este de 550.000 lei.

“Cu toate că întreaga clădire urma să fie reabilitată pe fonduri europene, până la acest moment nu s-a ajuns cu procedurile de licitație publică la stadiul de a începe efectiv lucrările, iar din această cauză am fost nevoiți să găsim o altă variantă de a moderniza, în regim de urgență, măcar un sfert din clădire. Iată-ne astăzi, la nici trei săptămâni de când am luat această decizie, că reușim să recepționăm lucrările pentru cinci saloane cu baie proprie și rețea de oxigen în cazul în care pacienții au patologii cu forme pulmonare. Constat că s-a făcut o treabă bună, spațiul arată impecabil acum și este pregătit din toate punctele de vedere să primească pacienți, deși îmi doresc ca nimeni să nu ajungă să fie internat aici. Chiar în ședința de Consiliu Județean de ieri, am alocat din bugetul propriu suma de 550.000 lei pentru achitarea acestor lucrări”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În saloanele proaspăt reabilitate, Spitalul Județean a adus paturi și noptiere noi. Procedurile continuă pentru achiziția de aparatură medicală absolut necesară în lupta cu noul coronavirus.

Politica