marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria asigură condiții mai bune pentru copiii craioveni. Școala Mircea Eliade și Grădinița Căsuța cu Povești, modernizate pe fonduri europene

Școala și condițiile în care învață copiii craioveni sunt prioritare pentru Primăria Craiova. Perioada dificilă pe care o traversăm cu toții nu ne împiedică să continuăm investițiile în infrastructura educațională a Craiovei, din fonduri europene nerambursabile.

Primarul Mihail Genoiu a semnat, astăzi (n.r. – ieri), două contracte de finanțare pentru două unități de învățământ preuniversitar. „Chiar dacă traversăm o perioadă grea pentru noi toți, unele lucruri trebuie să meargă înainte. Iar educația copiilor este unul din aceste domenii. Motiv pentru care Primăria Craiova continuă investițiile în infrastructura școlară, iar astăzi am semnat două contracte de finanțare nerambursabilă din fonduri europene – unul de care se vor bucura cei peste 1.200 elevi de la Școala Gimnazială Mircea Eliade și un alt contract ce va consta în reabilitarea Grădiniţei cu program prelungit Căsuţa cu Poveşti.

Investiția de la Școala Mircea Eliade este una complexă și include construirea unui corp de clădire P+2 cu săli de clasă, laboratoare, bibliotecă, sală de sport, dotări și echipamente, atât pentru sala de sport cât și pentru laboratoare. Valoarea totală a ambelor proiecte este de 20,225,975.21 lei, adică aproximativ 4.2 milioane euro”, a declarat Mihail Genoiu, Primarul Municipiului Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale din municipiul Craiova prin construcția / reabilitarea / modernizarea / extinderea / echiparea Școlii Gimnaziale Mircea Eliade”, în valoare de 12.244.751,97 lei, presupune construirea unei clădiri noi cu săli de clasă, laboratoare (chimie, fizică, informatică, geografie-biologie), bibliotecă, sală de sport (cu vestiare, dușuri, grupuri sanitare, dotări), sală „after-school”. Suprafața construită a noii clădiri va fi de 594,00 mp iar suprafața desfășurată de 1.422,00 mp.

Al doilea proiect, „Creşterea accesului la educaţie prin îmbunătăţirea infrastructurii unităţilor de învăţământ din municipiul Craiova – Grădiniţa cu program prelungit Căsuţa cu Poveşti”, presupune extinderea prin mansardare a clădirii pe toată suprafața acesteia (935 mp), construirea unui lift pentru acces persoane, reabilitarea termică a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire, apă caldă menajeră, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei termice, instalare, reabilitare și modernizare a sistemului de climatizare, a instalației de iluminat în clădire și amenajări exterioare: loc de joacă, teren de sport, refacere alei și trotuare, împrejmuire.

De asemenea, proiectul include și dotări interioare specifice pentru fiecare încăpere din clădirea extinsă și reabilitată. Astfel, se va achiziționa mobilier și dotări pentru sălile de clasă, mobilier pentru sala de sport, sala de festivități, sala multifuncțională, dotări cabinete medicale, echipamente pentru bucătărie, dotări sala de mese, dotări exterioare, echipamente IT, dotări PSI precum și alte dotări necesare funcționării. Valoarea totală a proiectului este de 7.981.223,24 lei.

Serviciul Imagine Primăria Craiova

Politica