vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Au început lucrările pentru laboratorul în care se prelucreză testele de coronavirus

A început construcția modulară pentru instalarea aparatului de testare pentru coronavirus la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu. Autoritățile susțin că primele teste ar putea fi efectuate la finele acestei luni, până atunci personalul medical urmând să fie instruit.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu a declarat că aparatul medical va fi amplasat în unitatea de la Pasarelă. Autoritățile susțin că s-a au dat drumul la construcția în care urmează să fie efectuate testele. E vorba de construcţie rapidă, din panouri, scrie igj.ro

“Din fondul propriu al Consiliului Județean Gorj şi fondurile proprii ale Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu, am demara, de ieri,  construcţia modulară pentru instalarea aparatului de testare pentru coronavirus, astfel încât în termen cât mai scurt aceasta să fie terminată, instalată, oamenii instruiţi şi să începem, undeva la sfârşitul lunii aprilie, undeva după 20, testarea persoanelor din Gorj pentru coronavirus”, a spus președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ședința de ieri de Consiliu Județean, care a avut loc la Muzeul Județean Alexandru Ștefulescu, aleșii au votat un proiect prin care bugetul județului a fost rectifiat. În felul acesta noi sume de bani au fost redirecționate spre sistemul sanitar.

Politica