vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doctor din Filiaşi confirmat cu coronavirus

Un medic de la Spitalul Filişanilor a fost infectat cu noul coronavirus şi, potrivit unor surse. a fost internat la Infecţioase Craiova după ce s-a simţit rău. El este între primele cadre medicale care au intrat în contact cu bărbatul decedat, confirmat cu COVID-19. Este vorba chiar despre medicul care a insistat ca pacientul să fie testat, intrând în conflict cu conducerea unităţii medicale, conform unor surse din interiorul spitalului.

Reamintim că doljeanul care a dat startul deceselor legate de coronavirus în România se întorsese în ţară, din Franţa, pe 6 martie. Pe 15 martie a ajuns la Urgenţa Spitalului din Filiaşi cu dureri cauzate de boala pe care o avea, cancer în stadiu terminal. Deşi se ştia că venise din zonă de risc, iar unii dintre medici au cerut testarea lui încă de la început, abia pe 17 martie i-au fost recoltate probe pentru a se depista dacă are coronavirus. Rezultatul a fost pozitiv, iar a doua zi a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova unde a şi decedat.

23 de angajaţi ai spitalului din Filiaşi care au intrat în contact cu bărbatul au fost testaţi şi trimişi în izolare la domiciliu pentru 14 zile. În 18 martie Compartimentul de Primiri Urgenţe de la Filiaşi a fost închis.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest caz, procurorii doljeni fac cercetări pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor. Cei din conducerea spitalului nu ar fi luat măsurile necesare pentru a preveni răspândirea virusului.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi a fost înregistrat la data de 20.03.2020 un dosar penal având ca obiect infracţiunile de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 297 şi art. 352 din Codul Penal.
Astfel, la data de 19.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 15-19.03.2020, funcţionari publici cu funcţie de conducere din cadrul Spitalului Filişanilor şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin neluarea măsurilor legale privind prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, fapt ce a avut ca urmare răspândirea de către un pacient a infecţiei COVID-19.
Prin gestionarea în mod defectuos a situaţiei create, un număr de 23 de cadre medicale din cadrul unităţii spitaliceşti au fost izolate la domiciliu, secţia primiri-urgenţe a Spitalului Filişanilor fiind închisă.
Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumţiei de vinovăţie”, arată anchetatorii.

Politica