joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

2.000 de contracte de muncă din Gorj, suspendate săptămâna trecută

În ultima săptămână, 2.000 de contracte individuale de muncă încheiate pe perioadă nedeterminată au fost suspendate și 51 de contracte încheiate pe perioadă determinată. Potrivit igj.ro, toate aceste suspendări au fost făcute doar la nivelul județului Gorj, informațiile fiind transmise către Inspectoratul Teritorial de Muncă din teritoriu.

La nivel național, o jumătate de milion de contracte individuale de muncă sunt suspendate în prezent, a declarat, luni, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru. După spusele ministrului, statul este pregătit pentru acoperirea indemnizaţiei de şomaj tehnic pentru un milion de persoane.

„Reglementările pe care noi le-am luat sunt aferente decretului pe care domnul preşedinte l-a emis. În orizontul acestui decret, care înseamnă 16 martie – 16 aprilie, noi ne-am făcut o estimare în două etape. O etapă care ar fi însemnat aproximativ 500.000 de contracte individuale de muncă suspendate, respectiv 1.000.000 (de contracte de muncă suspendate – n. r.). Suntem pe la jumătatea acestui scenariu. Noi ne-am pregătit cu o estimare de 4 miliarde de lei pentru acoperirea unui număr de 1.000.000 de contracte suspendate. În acest moment suntem la jumătate. Sigur, nu înseamnă că ne aşteptăm ca cifra să rămână aici, doar ne-am pregătit pentru dublul numărului pe care îl avem în acest moment şi suntem atenţi în continuare, pe măsură ce evoluează lucrurile şi discuţiile noastre se reiau, pentru a fi pregătiţi în orice scenariu”, a declarat Violeta Alexandru, la Digi FM.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica