sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii locali din Târgu Jiu mai dau și amenzi pentru consumul de alcool

Polițiștii locali nu se confruntă doar cu nerespectarea regulilor legate de combaterea COVID19. La sfârșitul săptămânii trecute, agenții au legitimat 110 persoane pe raza municipiului Târgu Jiu și au aplicat 24 sancțiuni contravenționale, 4 dintre acestea fiind pentru consum de alcool în locuri publice.
„Pe toată durata stării de urgență, polițiștii locali desfășoară frecvent activități de verificare impuse de ordonanțele militare, asigurând totodată și măsuri de menținere a ordinii și liniștii publice în sistem integrat cu agenți din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu. Le mulțumim tuturor cetățenilor care ne vin în sprijin, sesizându-ne cu privire la existența unor grupuri de persoane între blocurile de locuințe sau a celor care pătrund în locurile de joacă”, au transmis polițiștii locali.
Gorjenii nu au fost chiar liniștiți pe parcursul săptămânii, mai ales când a venit vorba de ieșitul justificat din case. Doar miercuri, peste 200 de gorjeni au fost amendaţi de către jandarmi şi poliţişti pentru că au părăsit locuința în mod nejustificat, fără să respecte prevederile Ordinului Militar. Oamenii legii au aplicat 213 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 140.350 de lei.
„Poliţiştii şi jandarmii desfăşoară în continuare misiuni specifice, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19. În acest context, recomandăm cetăţenilor judeţului Gorj să evite deplasările, dacă nu au un motiv bine întemeiat. De asemenea, reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea forţelor de ordine, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere. De asemenea, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura. Declaraţia pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declaraţiei pus la dispoziţie. Modelul de declaraţie poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, DSP Gorj, precum şi de pe site-urile celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu”, se arată într-un comunicat al DSP Gorj.

Politica