joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ordonanța militară nr.4 plafonează prețurile la utilități

Ministrul de Interne a anunțat duminică seara o nouă serie de măsuri pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Printre altele, ministrul a vorbit și de plafonarea prețurilor la utilități, de noi măsuri pentru susținerea activității transportatorilor, dar și înăsprirea pedepselor pentru persoanele care nu respectă izolarea sau carantinarea – și care vor trebui să suporte costul unei carantine suplimentare de 14 zile, scrie hotnews.ro

Astfel, Marcel Vela a anunţat plafonarea preţurilor la utilităţi şi carburanţi la nivelul practicat astăzi, la data emiterii Ordonanţei Militare 4. Măsura va fi valabilă pe perioada stării de urgenţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Am decis că odată cu publicarea prezentei Ordonanţei Militare în Monitorul Oficial, în perioada stării de urgenţă, preţurile la energie electrică şi termică, gaze naturale, alimentarea cu apă, salubritate şi carburanţi nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat astăzi, la data emiterii prezentei Ordonanţe Militare.

Aceste preţuri pot doar să scadă în funcţie de cerere şi ofertă, în niciun caz nu vor mai putea fi majorate”, a anunţat, duminică seară, ministrul Marcel Vela.

De asemenea, ordonanța vine și cu o măsură de corectare a prevederilor ordonanței nr 3: persoanele peste 65 de ani vor putea părăsi domiciliul și în afara orelor 11,00 – 13,00 pentru a merge la doctor în cazul unor tratamente precum cele oncologice sau dializa.

De asemenea, cei peste 65 de ani pot părăsi domiciliul și între orele 20,00 – 21,00 pentru plimbarea animalelor de companie. „Pentru ieșirile în acest scop nu e nevoie de declarație pe proprie răspundere”, a precizat ministrul de Interne, Marcel Vela.

În cazul în care o persoană nu respectă izolarea la domiciliu, intră direct în carantină. Dacă o persoană nu respectă carantinarea, primește încă 14 zile de carantină. În ambele cauze, cei ce nu respectă regulile vor trebui să suporte costurile cu carantinarea.

Declarațiile au loc în contextul în care duminică bilanțul îmbolnăvirilor de coronavirus a ajuns la 1.740, iar România se pregătește de intrarea în scenariul 4 al pandemiei, odată ce numărul cazurilor de coronavirus va depăși 2.000.

Politica