joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medicii stomatologi din Olt donează materiale sanitare pentru colegii din spitale

Medicii din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi Olt au dat startul unei acţiuni de colectare a materialelor sanitare proprii, pentru a le dona. După ce  activitatea în cabinetele stomatologice a fost suspendată prin ordonanţă, stomatologii au hotărât să doneze materialele către colegii care asigură urgenţele.

Potrivit Adevărul, colectarea materialelor a început deja la cabinetul medicului stomatolog Andreea Dumitrescu, din Slatina. Medicul, care a şi avut iniţiativa, şi care în această perioadă este implicat în mai multe proiecte de voluntariat, activează şi în cadrul cabinetului Urgenţe Stomatologice din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina unde deja adresabilitatea a crescut, pentru că este singura variantă a pacienților care trebuie să-și rezolve urgenţele stomatologice.

„Având în vedere faptul că noi la cabinet nu mai lucrăm, m-am gândit că este momentul să-i ajutăm pe cei din prima linie. Sunt chiar la cabinet acum, primii colegi, din Slatina, au şi adus materiale. Ajută fiecare după posibilităţi. Şi o cutie cu mănuşi dacă primim, e ceva. Materialele sanitare de acum nu se mai pot procura uşor, e o situaţie cunoscută”, a declarat dr. Andreea Dumitrescu.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Materialele vor ajunge în cabinetul de Urgenţe Stomatologice al SJU Slatina, dar şi în secţia de Boli Maxilo-Faciale a spitalului.

Politica