Conecteaza-te cu noi

Actualitate

131 de maşini venite din străinătate au traversat județul Vâlcea la sfârșitul săptămânii trecute

Publicat

pe

Autorităţile judeţene din Vâlcea au anunţat că de vineri până sâmbătă, 131 de maşini venite din străinătate au traversat judeţul. Autovehiculele au fost însoţite de echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei. Oamenii legii au organizat 18 misiuni în acest sens. Se pare că pe raza judeţului Vâlcea au rămas puţin peste 30 de persoane venite din alte țări.
„De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean și Poliția Locală au continuat și în ultimele 24 de ore misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări atât în patrule mixte, cât și separat. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 688 de persoane”, a transmis Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.
Vineri, în Râmnicu Vâlcea au ajuns echipamentele de protecţie şi dezinfectanţii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Ar fi vorba despre 1.380 de combinezoane și 30 de litri de dezinfectant de nivel înalt pentru suprafețe și instrumentar medical.
„Echipamentele au fost aduse în cursul zilei de 26 martie 2020 cu o aeronavă NATO din Coreea de Sud, fiind achiziționate de statul român, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și IGSU, având în vedere contagiozitatea extrem de înaltă a virusului COVID -19 care nu poate fi ținută sub control în lipsa acestora. În prezent, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Vâlcea sunt 244 de persoane aflate în carantină instituționalizată și 1.510 persoane aflate în autoizolare la domiciliu. De la ultima informare, au ieșit din carantină 20 de persoane, iar din izolare la domiciliu șase persoane”, se arată într-un comunicat oficial al Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Continue Reading