sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pacient cu COVID-19 la SJU Drobeta

Un pacient al SJU Drobeta a fost confirmat cu COVID-19. Reprezentantii spitalului si cei ai CJ Mehedinti sustin ca personalul medical care l-a tratat a fost echipat corespunzator. Se vor face insa teste.

„În această seară a venit confirmarea că unul dintre pacienții internați în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin este infectat cu virusul COVID-19. Bărbatul nu a fost testat inițial întrucât nu s-a încadrat în simptomatologia pentru Coronavirus comunicată de Ministerul Sănătății. Cu toate acestea, personalul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență a luat toate măsurile de echipare și izolare în conformitate cu suspecții de Coronavirus. Medicii i-au recoltat probe pentru testul de gripă și după ce acesta a ieșit negativ, s-a făcut și testarea pentru COVID-19 care a ieșit pozitivă. Pacientul va fi transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova”, au precizat reprezentantii CJ Mehedinti.
Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu:
“Conform protocolului, se va testa imediat întreg personalul medical cu care a intrat în contact pacientul, chiar dacă medicii, asistentele și infirmierele au purtat echipament de protecție atât în Unitatea de Primiri Urgențe, cât și în ATI. S-a luat măsura ca personalul DSP să facă recoltarea la domiciliul fiecărui angajat pentru a evita contactul cu alte persoane din spital.
Totodată, cei care au intrat în contact cu pacientul se vor autoizola la domiciliu sau pot folosi locația pusă la dispoziție de Consiliul Județean Mehedinți pentru această situație.

Va fi de asemenea, testat și personalul de pe ambulanța care l-a transportat pe bărbat la Spital, urmând ca reprezentanții DSP să continue ancheta epidemiologică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fac în continuare apel la calm și încredere că situația este gestionată cu maximă responsabilitate, așa cum a procedat personalul medical încă de la internarea pacientului!”

Intre timp, numarul pacientilor cu coronavirus care au decedat a ajuns la 37.

Politica