joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Maternitatea din Craiova, liberă de coronavirus. Pacienţii, duşi la Filantropia din Sărari

Femeile care urmează să nască la Maternitatea Spitalului „Filantropia” din Craiova pot răsufla uşurate. Spitalul nu va fi transformat într-unul pentru paciente cu coronavirus. Prefectul de Dolj, Nicuşor Roşca, a decis în urma discuţiilor cu medicii şi specialiştii din sistem ca pentru eventualele gravide cu COVID-19 să se asigure asistenţă medicală la Spitalul „Filantropia” din Sărari.

De altfel, aici urmează să se facă triajul tuturor suspecţilor de COVID-19. Pacienţii ajunşi aici vor fi testaţi şi se va aştepta rezultatul analizelor. Dacă vor fi depistaţi pozitiv vor fi transferaţi la Infecţioase Craiova. După ce locurile de la Infecţioase vor fi ocupate, pacienţii vor fi menţinuţi în „Filantropia” din Sărari, unde sunt 164 de locuri,

Pacienţii cu coronavirus care au nevoie de intervenţii chirurgicale vor fi transferaţi la Spitalul CFR din Craiova, făcându-se deja demersuri ca această unitate medicală să primească tot ce are nevoie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că pe lângă medici şi conducerea spitalului, şi primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a avut discuţii cu factorii de decizie pentru a păstra Maternitatea „Filantropia” deschisă pentru toate gravidele.

“Demersurile noastre din ultimele zile pentru a evita includerea Maternității spitalului municipal Filantropia pe lista spitalelor suport pentru COVID-19 sunt pe cale de a da roade, pentru că atunci când se dorește, se găsesc soluții!

Spitalul Filantropia NU va fi folosit pentru tratarea bolnavilor infectați cu COVID-19, cel puțin în acest moment!

Dar să nu ne hazardăm, pentru că decizia nu este definitivă – Comitetul Județean pentru Situații de Urgență trebuie să aprobe oficial acest lucru.

În cazul în care, autoritățile responsabile de gestionarea acestei crize ne vor solicita secția spitalul Filantropia din cartierul Sărari pentru a fi folosită pentru tratarea viitoarelor mame eventual infestate cu COVID-19, municipalitatea își va da concursul. Dar atragem atenția Direcției de Sănătate Publică Dolj ca acum este momentul să-și demonstreze implicarea și dorința de a rezolva cu profesionalism situațiile legate de coronavirus. Astfel, sperăm că Ministerul Sănătătii va susține orice altă dotare de specialitate va fi nevoie pentru a asigura toate condițiile desfășurării actului medical, în contextul coronavirus”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

foto arhiva

Politica