miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În această noapte se trece la ora de vară

În noaptea de sâmbătă spre duminică, România trece la ora de vară, adică ceasul se va da înainte cu or oră ora 3.00 devenind 4.00. Trecerea la ora de vară are loc în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii martie, respectiv 28 martie de 29 martie 2020. Toate ceasurile din România vor fi date cu o oră înainte.

Potrivit Observatorului Astronomic, între ultima duminică a lunii martie și ultima duminică a lunii octombrie, pe teritoriul României funcționează ora oficială de vară (ora-vară), care este cu o oră în avans față de timpul-legal român, informează hotnews,ro

Schimbarea orei din acest an ar putea fi printre ultimele. Parlamentul European a votat, în 2018, în favoarea unei propuneri de renunţare la obligativitatea trecerii la ora de vară la nivelul Uniunii Europene. Potrivit acestei propuneri, fiecare stat membru al Uniunii Europene va avea dreptul să decidă până în 2021 dacă va păstra actualul sistem sau va renunţa la schimbarea orei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Din 1943, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată. Ora de vară a fost reintrodusă în România începând cu 1979. În 1996, ţinând cont de avantajele decalării orarului cu o oră vara, pentru a profita la maximum de orele de lumină, acest orar a fost prelungit în Europa cu încă o lună.

Din 1997, ora de vară începe în România în ultima duminică din martie şi se încheie în ultima duminică din octombrie, la fel ca în toate ţările europene.

Politica