vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olteanul Tudor Băluță, radiografie profundă a situației provocată de coronavirus

Mijlocașul oltean, Tudor Băluță, a făcut o radiografie profundă a situației în care lumea se află din cauza coronavirusului.

Fotbalistul a vorbit pentru frf.ro despre cum au reacționat olandezii în această perioadă, ce gânduri are în aceste zile, dar și despre cum evoluează cariera lui.
„Virusul s-a răspândit destul de rapid și în Olanda, și în țară, dar eu consider că reacția românilor a fost mai bună. Spun asta pentru că măsurile au fost luate la noi mai repede, iar oamenii par să fie mai conștienți de pericolul existent. Să sperăm că în România lucrurile vor sta mai bine decât acolo! Asta depinde de noi, de fiecare!”, a spus Băluță pentru frf.ro.

Tudor a părăsit Olanda în urmă cu două săptămâni, când erau în jurul a 1.000 de cazuri de coronavirus raportate, și a retrăit această evoluție în România, care acum e la acest prag. Mijlocașul lui ADO Den Haag, împrumutat din Anglia de la Brighton, e înconjurat acum de familie și reînvață importanța lucrurilor simple cu inteligență, calm și optimism.
„Ceea ce știu e că, practic, noi controlăm tot ce se întâmplă acum, prin acțiunile noastre. Dacă înțelegem importanța distanțării sociale, a igienei, și stăm în casă cât mai mult, sunt sigur că efectele nu vor mai fi aceleași și ne vom reîntoarce la viețile noastre normale cât mai repede. Știu că este greu de acceptat să nu îți vezi prietenii, familia, să nu poți ieși din casă ca înainte. Și noi, sportivii, nu ne putem antrena, nu ne practicăm meseria. Dar cea mai importantă este sănătatea fiecăruia. Până la urmă, viața are prioritate. Iar fotbalul, deși este ceea ce toți iubim, cade în plan secund în astfel de momente”, crede fotbalistul oltean.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tudor Băluță a vorbi despre situația clubului de care aparține, Brighton, dar și despre lucrurile care înainte de pandemie poate i se păreau banale și acum le privește altfel.
„Am vorbit cu mai mulți oameni din club, din fericire toți sunt bine. Însă sunt oameni care suferă și sper ca ultimele decizii luate să ajute la prevenirea răspândirii. Cred, totuși, că pentru mult timp lumea nu luase în serios efectele virusului. Îmi doresc doar ca această perioadă să se încheie cât mai repede și cât mai bine. Atât acolo, cât și în restul țărilor afectate. Nici nu realizam cât de mult însemna să pot ieși afară când vreau, chiar și pentru o banală plimbare până la magazin, să îmi cumpăr o sticlă de apă… Obișnuința, monotonia, învăluiau aceste lucruri. Acum însă, când nu mă pot bucura de ceva atât de simplu, reînvăț importanța lucrurilor mici, simple. Îmi doresc să văd totul cu alți ochi și să fiu recunoscător pentru tot, după această perioadă”, a mai dezvăluit Băluță.

În finalul interviului acordat Federației, mijlocașul a avut și un mesaj pentru colegii de la naționalele 21 și de seniori, dar și pentru suporterii români: „Multă sănătate, putere și optimism! E o perioadă dificilă pentru toți, însă ÎMPREUNĂ putem trece peste asta! A lupta ÎMPREUNĂ, acum, înseamnă să stăm la distanță unii de alții, să stăm acasă. Sper că toți veți face asta. Să ne revedem cu bine!”, a încheiat Băluță.

Politica