joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mihail Genoiu: 𝐒𝐀𝐋𝐕𝐀𝐓𝐈 𝐒𝐏𝐈𝐓𝐀𝐋𝐔𝐋 𝐅𝐈𝐋𝐀𝐍𝐓𝐑𝐎𝐏𝐈𝐀!

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, i-a cerut sprijinul secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, pentru a ţine coronavirusul departe de Spitalul Filantropia.

„Îi asigur pe craioveni că nu am abandonat lupta pentru Spitalul Filantropia! L-am sunat personal pe Secretarul de Stat în MAI, dr. 𝐑𝐚𝐞𝐝 𝐀𝐫𝐚𝐟𝐚𝐭, și l-am rugat să ni se alăture în demersul nostru, al craiovenilor, de a ține Spitalul Filantropia cât mai departe de circuitul bolnavilor cu COVID-19!

În urmă cu câteva minute, am avut o discuție telefonică cu domnul dr. Raed Arafat și i-am cerut sprijinul pe care nu l-am găsit la Direcția de Sănătate Publică Dolj. L-am asigurat că vorbesc în numele craiovenilor, atunci când i-am cerut să evite pe cât posibil includerea spitalului Filantropia pe lista unităților medicale unde se vor trata bolnavii infectați cu coronavirus și mi-a promis că va analiza situația, împreună cu noul ministru al Sănătății, pentru a găsi o altă variantă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Considerăm că eforturile făcute de municipalitatea craioveană, pentru asigurarea unui număr cât mai mare de paturi și condiții pentru cei infectați cu virusul COVID-19, au fost uriașe. În unitățile spitalicești puse la dispoziție de Primăria Craiova, sosesc zilnic bolnavi confirmați pozitiv din toată regiunea Olteniei.
În această situație, mi se pare exagerată soluția dispusă de DSP Dolj și propusă Ministerului Sănătății în care tot Municipiul Craiova ar fi responsabil de punerea la dispoziție și a Spitalului Municipal Filantropia, ca spital suport în lupta COVID-19.
Având în vedere că modul de abordare al acestor circuite pentru bolnavii infectați cu coronavirus afectează toate spitalele din Craiova, cu toate specialitățile, solicit cu celeritate ca pentru varianta unui alt spital suport să fie analizate și alte locații din județul Dolj, dar și din celelalte județe ale Olteniei”, a precizat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Politica