joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Două cabinete din Ambulatoriul Spitalului Slatina s-au redeschis

După trei zile în care Ambulatoriul Spitalului Slatina a fost complet închis, s-a constatat că sunt situaţii care nu vor putea fi rezolvate prin intermediul medicilor de familie, de aceea două cabinete din cadrul acestuia se redeschid, de joi, scrie Adevărul.

După ce se anunțase inițial, că întregul ambulatoriu va fi redeschis, conducerea SJU Slatina a revenit cu un nou comunicat de presă, unde a explicat că doar două cabinete din ambulatoriul de specialitate se redeschid începând de astăzi, joi, 26 martie 2020. Este vorba de cabinetul de Oncologie şi cel de Diabet şi Boli de Nutruţie.

Cabintele vor funcţiona astfel:

Policlinica Buna Vestire Craiova

1. ONCOLOGIE MEDICALĂ pentru tratament antialgic şi chimioterapic specific, cu următorul program: 

 – de Luni până Vineri, în intervalul orar: 8:00 – 14:00 şi 14:00 – 16:00;

2. DIABET pentru insulinoterapie de substituţie, Rp, SM, cu următorul program: 

– de Luni până Vineri, în intervalul orar: 8:00 – 14:00 şi 14:00 – 18:00;

Pacienţii cu urgenţe oftalmologice, care se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgenţe, pe fluxul normal de triaj, urmând a se chema de la domiciliu medicul de gardă, care va efectua intervenţia pe secţia de oftalmologie.

De asemenea, pacienţii care au nevoie de tratament citostatic de urgenţă, scoatere stent ureteral, scoatere gips, scoatere fire chirurgicale şi alte mici intervenţii chirurgicale de urgenţă, se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde li se va face triajul şi vor fi direcţionaţi fie pe secţia abilitată, fie în sala de mici intervenţii chirurgicale, din Unitatea de Primiri Urgenţe.

Pacienţii vor fi triaţi epidemiologic de către registratorii medicali, astfel încât să se limiteze riscul de răspândire a noului coronavirus.

Ambulatoriul a fost închis ca urmare a ordinului avizat de ministrul Afacerilor Interne, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus, la nivelul unităților sanitare publice și private.

Politica