joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fumătorii, pe lista persoanelor vulnerabile în faţa coronavirusului

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor recomandă includerea fumătorilor în lista persoanelor vulnerabile în faţa coronavirusului. Fumatul sau vaping-ul reprezintă un factor de risc în cazul COVID-19, atât prin creşterea riscului de infectare, cât şi prin evoluţia spre forme severe.

Potrivit Agenţiei Uniunii Europene pentru controlul îmbolnăvirilor, fumătorii înrăiţi ar putea fi mai afectaţi de COVID-19 decât vârstnicii.

Astfel, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor recomandă includerea fumătorilor în categoria persoanelor vulnerabile în faţa virusului, scrie gandul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un studiu publicat recent în British Medical Journal se arată că fumătorii necesită îngrijire la terapie intensivă sau ventilaţie artificială de trei ori mai des decât nefumătorii.

Totodată, într-un raport al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor se arată că persoanele care s-au lăsat de fumat ar putea fi mai sensibile la coronavirus, faţă de cele care încă fumează, din cauza acţiunii unei enzime din celulele organismului lor.

În cazurile grave, la cei cu afecţiuni medicale preexistente şi cu imunitate scăzută coronavirusul afectează capacitatea pulmonară, fiind necesară ventilaţia mecanică a pacientului.

Politica