Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Evaziune fiscală de peste 7 milioane lei, în Olt

Publicat

pe

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt au pus sechestru pe 8 terenuri, o casa, 30 autocamioane și conturile bancare deținute de mai multe persoane fizice și societăți comerciale, în valoare totală de 4.454.756 lei, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, anunţă procurorii. Cinci suspecţi ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu de peste 7 milioane lei.

„În cauză s-a stabilit că, în perioada 2012 – 2015, un număr de 5 suspecți au constituit un grup infracțional organizat cu scopul de a-și obține avantaje fiscale prin crearea unui lanț de fraudare a TVA și de diminuare a bazei impozabile privind impozitul pe profit.
În acest circuit sunt implicate un număr de 21 societăți comerciale tip fantomă prin intermediul cărora au fost înregistrate operațiuni fictive și efectuate achiziții intracomunitare ilegale de bunuri(autotractoare), care au generat TVA deductibil la beneficiar.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat în urma acestor operațiuni se ridică la suma de 7.103.334 lei( TVA și impozit pe profit)”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Continue Reading