vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stare de urgenţă! România, în carantină totală

Încă un bărbat internat la Infecţioase Craiova, după ce a fost confirmat cu coronavirus, a decedat. Acesta este cel de-al optulea deces în România al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Bărbatul avea 70 ani şi suferea de diabet. Se întorsese recent din Italia, împreună cu fiica lui care acum este în autoizolare.

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020. Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest moment în autoizolare. Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe secția ATI a spitalului. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II”- anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Primul deces al unui pacient cu coronavirus a fost anunţat tot la Infecţioase Craiova. Este vorba despre bărbatul de 67 ani din Filiaşi, care suferea de cancer.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, ieri, medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova aşteptau cu sufletul la gură rezultatele analizelor recoltate unei paciente cu diabet, care se află în stare gravă şi care este suspectată de coronavirus.

Armata, în stradă

Tot ieri, la prânz, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se lucrează la o ordonanţă militară, care urma să fie gata până aseară, prin care recomandările de a nu părăsi domiciliul nejustificat să devină obligaţii, de azi. Practic, nici ziua nu se va mai putea pleca de acasă decât pentru serviciu, cumpărături de alimente şi urgenţe, dar toate justificate prin declaraţii scrise. Persoanele de peste 65 ani nu vor avea voie să iasă deloc din casă.

„În acest moment că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să îngrădim, să încetinim răspândirea infecției.

Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul „stăm acasă”.

Evident că oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta.

Însă aceste restricții devin obligații!

Am convenit totodată ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral.

În afară de aceste chestiuni, am convenit să folosim și Armata, pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție.

Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez – persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă.

Am discutat și alte măsuri care se cer luate, fie prin Ordonanțe de urgență ale Guvernului, fie prin Hotărâri ale Guvernului, fie prin ordine militare”.

Până la închiderea ediţiei, ordonanţa nu a fost emisă.

Politica