joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Speranţă pentru medicii români: un transport de 45 de tone de echipamente de protecţie au plecat din Coreea de Sud

Ministerul Apărării Naţionale din România a anunţat că un transport de 45 de tone de echipamente de protecţie va ajunge joi în România din Coreea de Sud.

Potrivit MApN, echipamentele au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate.

Echipamentul achiziţionat de România este de calitate superioară, iar preţul unul corect, firma producătoare fiind foarte corectă, în sensul în care nu a crescut preţul, deşi cererea este foarte mare pe piaţă, iar guvernul sud coreean a limitat la 10 la sută exporturile de produse de acest tip, scrie Adevărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceleaşi surse au mai declarat că tipul de costume achiziţionate de România sunt folosite şi de medicii din Coreea de Sud, fiind acelaşi producător.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat miercuri dimineaţa că a solicitat Capabilităţii de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfăşurarea unei misiuni aeriene de urgenţă, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la Bucureşti. „Zborul este efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Capabilităţii de Transport Aerian Strategic. Unul dintre comandanţii echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forţele Aeriene Române, detaşat în cadrul Capabilităţii de Transport Aerian Strategic. Aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni joi, 26 martie”, a transmis MApN”, a transmis MApN.

foto: adevarul.ro

Politica