vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raed Arafat a făcut apel la donatorii de sânge: Continuați să mergeți la centre, oamenii vor muri fără voi

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut un apel public, marți seară, la toți donatorii de sânge din România cărora le-a transmis că Ordonanța Militară nr. 3 conține o prevedere specială pentru a sublinia importanța continuării donării de sânge.

”În ultima perioadă, colegii din centrele de transfuzii mi-au semnalat scăderea foarte mare a donatorilor. Oamenii au nevoie de salvatorii de vieți care sunt donatorii de sânge. Această prevedere este în mod deosebit trecută în Ordonanța Militară ca să explicăm cât de important este”, a transmis Raed Arafat.

El a adăugat că această prevedere inclusă în ordonanţă este pentru a atrage atenţia că această activitate continuă să existe şi este extrem de necesară, scrie adevarul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Rugăm salvatorii de vieţi, donatorii de sânge, să-şi continue activitatea, centrele de transfuzie sanguină sunt deschise şi aşteptă să-i primească pentru donarea de sânge. Altfel, s-ar putea să înregistrăm decese printre pacienţii care au nevoie de sânge şi nu vor găsi acest produs extrem de important şi bineînţeles derivatele lui”, a mai spus Raed Arafat.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) din România atrage atenţia asupra situaţiei extrem de grave a donării de sânge şi cere rezolvarea rapidă a acestei probleme. „În prezent, donarea de sânge a scăzut semnificativ, iar scăderea va deveni dramatică în condiţiile noilor restricţii de circulaţie”, au transmis reprezentanţii COPAC.


Politica