joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Slatina face livrări la domiciliu pentru vârstnici și interzice accesul în locurile de joacă

Primăria Slatina a adoptat o serie de măsuri după ce au intrat în vigoare prevederile ordonanţei militare nr. 2/2020. De acum, cei în vârstă pot solicita ajutor pentru cumpărături, iar copiilor le e interzis accesul în parcurile de joacă.

Slătinenii cu vârsta de peste 65 ani care nu beneficiază de sprijinul rudelor, prietenilor sau al vecinilor pot solicita reprezentanţilor Primăriei Slatina ajutor pentru aprovizionare.

Vârstnicii pot transmite lista de cumpărături şi contravaloarea acestora, iar echipe instruite special se vor ocupa de aprovizionare. Ca această acțiune să fie posibilă, Primăria Slatina a adoptat o serie de măsuri organizatorice.
„Oferirea de servicii persoanelor vârstnice (peste 65 de ani) aflate în dificultate. Prin personalul Direcţiei de Asistenţă Socială Slatina se pot livra la domiciliu produse de strictă necesitate cu menţiunea că transportul este gratuit iar persoana care solicită acest serviciu va achita contravaloarea produselor respective. De luni până joi, între orele 9 – 16 şi vineri între orele 9 – 14 solicitările vor fi preluate prin intermediul numerelor de telefon 0349.801.570; 0765.381.606; 0766.677.906 livrarea produselor solicitate până la ora 12:00 urmând a se va face în cursul aceleiaşi zile iar pentru produsele solicitate după ora 12:00 livrarea se va face în ziua următoare. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Slatina vor prezenta legitimaţia de serviciu care atestă faptul că sunt autorizaţi să desfăşoare această activitate”, se arată în comunicatul de la primărie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alte măsuri adoptate de Primăria Slatina sunt:
– interzicerea frecventării şi închiderea prin împrejmuire a tuturor parcurilor şi locurilor de joacă din oraș pe întreaga perioadă a stării de urgenţă;
– reducerea numărului maxim de pasageri permis într-un taxi, astfel se recomandă ca pe timpul zilei să fie permiși numai doi pasageri, iar noaptea limita devine obligatorie;
– suspendarea temporară a activităţilor de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centre comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici cu excepţia vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice şi a serviciilor de curăţătorie.

Politica