joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zilele orașelor din Gorj au fost anulate: „Nimănui nu îi mai arde de distracție”

Toate evenimentele artistice și culturale din Târgu Jiu și nu numai au fost amânate din cauza coronavirusului. Astfel, adunările publice de tip câmpenesc vor fi evitate, iar autoritățile susțin că nu vor mai organiza nici măcar Zilele Orașului, eveniment programat pentru jumătatea lunii mai. Primarul orașului preferă să folosească sumele alocate pentru zilele municipiului pentru a asigura măcar o parte dintre nevoile persoanelor aflate în izolare.
„Toate evenimentele până în luna iunie – iulie se anulează, inclusiv Zilele Municipiului Târgu Jiu. Nu văd cum am putea organiza evenimentul în următoarele două luni de zile. O parte din bani, dacă nu toți banii, îi voi duce pe situații de urgență prin rectificările bugetare progresive pe care le voi face. Cea mai afectată zonă va fi cea de evenimente de la nivelul Municipiului Târgu Jiu. Sunt sigur că toți vor înțelege că sănătatea este o prioritate, în detrimentul acestor evenimente”, a declarat primarul Marcel Romanescu, potrivit igj.ro.
Cheltuielile cresc odată cu infectații: „Am avut la Târgu Jiu fluctuații de persoane aflate în izolare. Am scăzut inițial, însă, ulterior am crescut iar. Deja asigurăm meniurile pentru 144 de persoane. Este cea mai mare valoare pe care o avem înregistrată de la începutul acestei epidemii”, a mai declarat primarul Municipiului Târgu Jiu.
Și în alte localități din județul Gorj autoritățile vor lua aceleași decizii. Petrecerile la nivel local vor fi anulate pentru că: „nimănui nu îi mai arde de distracție”.
„Având în vederea situația actuală, nimănui nu îi mai arde de distracție. Încercăm să alocăm toate resursele financiare spre sectorul situațiilor de urgență. Am consumat deja 15 mii de lei pentru a cumpăra combinezoane la Spital. Vom aloca noi sume de bani pentru hrana persoanelor aflate în autoizolare”, susține primarul din Târgu Cărbunești, Dănuț Birău.
Foto: gorj24.com

Politica