joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un potenţial nou simptom al infecţiei cu coronavirus: pierderea simţului mirosului sau gustului

Un potenţial nou simptom al infecţiei cu coronavirus fost descoperit de specialiştii Asociaţiei britanice de otorinolaringologie (ureche, nas, gât). Este vorba despre pierderea simţului mirosului sau gustului.

Potrivit unui comunicat dat de Asociaţia britanică de Otorinolaringologie (ENT UK), noul simptom apare la unele persoane infectate ca fiind şi singurul semn al bolii, aceştia constatând „absenţa altor simptome asociate” ale infecţiei cu coronavirus. Mai mult decât atât, pacienţii care îl manifestă ar putea fi „purtători nedectabili” ai bolii contagioase, scrie Adevarul.

Organizația, formată din chirurgi specializaţi în ureche, nas şi gât, susţine că există dovezi destul de solide extrase de la pacienţii cu coronavirus din Coreea de Sud, China şi Italia care au prezentat acest simptom de pierdere a simţului mirosului denumit anosmie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preşedintele ENT UK a declarat pentru Sky News că pacienţii tineri care nu au simptome evidente ca febră sau tuse ar putea avea prezenta o pierdere a simţului mirosului şi gustului, un indicator că virusul ar putea să se găsească la nivelul nasului.

Asociaţia a dezvăluit că doi dintre specialiştii săi au contracat noul coronavirus; cel mai probabil după ce au luat contact cu pacienţi asimptomatici în cadrul consultaţiilor.

„În acest moment, echipamentele de protecţie complete sunt disponibile în număr limitat, fiind rezervate pentru pacienţii care se prezintă la urgenţă”, au explicat specialiştii.

În Marea Britanie, testele de coronavirus sunt efectuate doar în cadrul sistemului de sănătate publică, prioritate având pacienţii simptomatici.






Politica