Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Franța în stare de urgență sanitară, timp de 2 luni

Publicat

pe

Franţa a intrat marţi în stare de urgenţă sanitară pentru două luni, după publicarea în Monitorul Oficial a textului adoptat duminică de parlament pentru a face faţă epidemiei de COVID-19, scrie Agerpres.

Măsuri prevăzute limitează libertatea de deplasare şi de întrunire, încălcările fiind pedepsite cu amendă de 135 de euro, 1.500 de euro în caz de recidivă şi, în cazul a patru încălcări în 30 de zile, cu 3.700 de euro şi maximum şase luni de detenţie.

Parlamentari din opoziţie au criticat însă restricţiile impuse libertăţilor cetăţeneşti şi ‘puterea colosală’ acordată guvernului.
Între timp, estul Franţei continuă să plătească un greu tribut coronavirusului: 20 de rezidenţi ai unei case de bătrâni din Vosges au decedat, iar patru medici din regiune au murit după ce au fost contaminaţi.

Franţa se numără printre ţările europene cele mai afectate de COVID-19. Luni seara, bilanţul deceselor era de 860 – în creştere cu 186 faţă de ziua anterioară -, iar peste 2.000 de pacienţi se aflau la terapie intensivă.

Tot luni, în estul ţării au fost raportate decesele a patru medici: un ginecolog-obstetrician în vârstă de 66 de ani şi trei medici generalişti de 60, 68 şi 70 de ani.

Continue Reading