joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Echipamente medicale, aduse cu aeronave militare, din Germania și Turcia

Două aeronave militare româneşti au adus, luni, echipamente de protecţie medicală din Germania şi Turcia, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Forţele Aeriene Române au efectuat zborurile cu o aeronavă C-130 Hercules în Germania şi cu o aeronavă C-27 J Spartan în Turcia.

În acelaşi timp, MApN anunţă că spitalul ROL2 ridicat în curtea Institutului ”Ana Aslan” din Otopeni va fi operaţionalizat în scurt timp, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”La această oră, sunt în derulare 15 misiuni, în care sunt implicaţi peste 140 de militari cu circa 100 de mijloace tehnice, printre care se numără operaţionalizarea, din punct de vedere administrativ, a formaţiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie ”Ana Aslan” Otopeni, asigurarea unei reţele de calculatoare pentru Ministerul Sănătăţii şi realizarea unor acţiuni de triaj epidemiologic”, precizează sursa citată.

Din punct de vedere medical, spitalul ROL 2 va fi funcţional după instalarea aparaturii medicale şi parcurgerea etapelor de autorizare şi acreditare.

Potrivit MApN, în garnizoanele din ţară, instituţiile medicale militare funcţionează la capacitate maximă.

foto: stirileprotv

Politica