joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

De ce au rămas doljenii din Melineşti fără sediu APIA

Agricultorii din Melineşti sunt nemulţumiţi de faptul că au rămas fără sediul APIA, deschis în localitate în urmă cu mai bine de 10 ani. Oamenii trebuie să meargă acum în Şimnicu de Sus, aici fiind noul centru local la care sunt arondaţi.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Dolj spun că noua locaţie va deservi mai mulţi cetăţeni.

„Reorganizarea activităţii instituţiei din punct de vedere al mutării centrului local Melineşti în localitatea Şimnicu de Sus a survenit în urma demersurilor întreprinse de către autorităţile locale în concordaţă cu nevoia fundamentată prin numeroasele solicitări pe de o parte ale fermierilor şi de asemenea ale reprezentanţilor primăriilor arondate acestui centru, coroborat cu demersurile realizate de către Centrul Judeţean Dolj cu reprezentanţii UAT Şimnicu de Sus şi autorităţile locale implicate în acest proces, având ca obiect principal creşterea calităţii şi eficienţei serviciului public prestat către beneficiarii de subvenţii APIA arondaţi acestui centru. Astfel că, cei aproximativ 2.500 de fermieri care depun cerere unică de plată în fiecare an, vor beneficia începând cu acest an de cerere de un centrul local accesibil, noua locaţie facilitând accesul tuturor fermierilor, deoarece aceasta se află în apropiere de centura de nord a Craiovei, cu 20 km mai aproape de municipiu faţă de locaţia precedentă, fiind mai aproape de majoritatea UAT-urilor arondate”, se arată într-un răspuns transmis de reprezentanţii APIA Dolj, la solicitarea Jurnalul Olteniei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Agricultorii din Melineşti susţin că lor nu le-a cerut nimeni părerea cu privire la mutarea centrului local al APIA la mai bine de 20 de kilometri de localitatea lor. Cei de la APIA spun însă că sediul din Melineşti era mult prea departe pentru alţi fermieri arondaţi.

„Locaţia Centrului Local Melineşti se află la extremitatea Nordică a Judeţului Dolj în imediata vecinătate cu judeţul Gorj. Din punct de vedere al accesului fermierilor către acest centru vă menţionăm faptul că majoritatea UAT-urilor arondate acestui centru, parcurgeau o distanţă de aproximativ 50 km. Noua locaţie din Şimnicu de Sus prezintă un avantaj ridicat în ceea ce priveşte accesul fermierilor, întrucât se află situată în centrul UAT-urilor deservite, cea mai mare distanţă parcursă de cel mai îndepărtat UAT fiind de maxim 35 km. Totodată, această locaţie se află pe artera principală la aproximativ 7 km de municipiul Craiova”, transmit reprezentanţii APIA Dolj.

Potrivit acestora, vechiul sediu, deschis în 2007, nici nu corespundea din punct de vedere al dotărilor – în clădirea din Melineşti nu exista apă curentă, canalizare, oficiu sanitar, iar încălzirea s-a făcut prin sobă cu lemne.

„APIA Centrul Judeţean Dolj apreciază faptul că noua locaţie corespunde cu cerinţele unei instituţii publice europene datorită reabilitării şi modernizării dispunând de utilităţi, canalizare, centrală termică modernă cu cameră proprie construcţie separată”, se mai arată în răspunsul transmis de APIA Dolj.

Politica