vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se pregătesc la fel ca înainte de începerea Pandemiei

Trei dintre cei mai buni atleți români ai momentului: Alin Firfirică, Alina Rotaru și Bianca Ghelber nu renunță la antrenamente nici în această perioadă.
În timp ce lumea sportului a luat o pauză forțată din cauza Pandemiei de Coronavirus care a lovit întreaga planetă, trei dintre atleții români își văd în continuare de pregătire.
Alin Firfirică și Alina Rotaru, calificați deja la Olimpiada de la Tokyo, nu vor să își piardă forma în care se află, în timp ce Bianca Ghelber trage tare să își facă baremul olimpic.

A trasformat curtea socrilor în sală de forță

Cele două atlete au ales metode inedite de pregătire. Aflată la Bacău, Bianca a trasformat curtea socrilor în sală de forță, în timp ce Alina, care este în cantonament în Stuttgart, își face exercițiile de forță în magazinul antrenorului ei.
„Vreau să ajung la Olimpiada de la Tokyo, ar fi a treia din cariera mea! Pentru asta mă pregătesc, pentru asta fac sacrificii. Am improvizat în curtea socrilor mei o sală de forță și mă antrenez, o zi forță, o zi merg la stadion să fac aruncări” – Bianca Ghelber, triplă campioană mondială de juniori în proba de aruncare a ciocanului.
„Sunt vremuri grele prin care trecem, dar nu renunțăm la visul nostru! Ne antrenăm în orice situație! Ne-am adaptat, am ales să fac forță în magazinul antrenorului meu, iar săriturile și alergările și alte exerciții le facem în pădure sau pe trepte” – Alina Rotaru, medaliată cu argint în proba de săritură în lungime la Jocurile Olimpice de Tineret din 2010.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Firfirică nu va mai avea unde să se antreneze

În această săptămână, Alin Firfirică s-a antrenat la baza de la Snagov, dar în zilele următoare baza se va închide.
„Am stat la Snagov în ultimele șapte zile, m-am antrenat normal, dar de săptămâna viitoare baza se va închide, vedem ce voi face. E o situație dificilă pentru toată lumea” – Alin Firfirică, campion mondial la aruncarea discului la Jocurile Militare.

Politica