Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Peste 1000 de mehedințeni se află în izolare voluntară la domiciliu

Publicat

pe

izolare

Duminică, în judeţul Mehedinţi, se aflau în carantină instituţionalizată 101 persoane, iar în izolare la domiciliu 1.186 de persoane. Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.

Potrivit Adevărul, polițiștii din judeţul Mehedinţi au verificat în data 21 martie un număr de 1.047 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu şi 37 de unităţi economice. În urma acestor verificări au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, dintre care 8 sancţiuni pentru nerespectarea măsurii de autoizolare, valoarea totală a acestora fiind de 75.000 lei.

În cadrul verificărilor desfășurate au fost angrenate efective alcătuite din 153 de poliţişti, 32 de poliţişti locali, 38 de jandarmi (3 echipaje au participat la însoţirea persoanelor carantinate) şi 4 poliţişti de frontieră. De asemenea, a fost aplícată o sancţiune contravenţională unei unităţi economice pentru nerespectarea Ordonanţei Militare, în valoare totală de 1.000 lei.

Echipaje ale poliţiei rutiere au asigurat deplasarea şi însoţirea a 19 autovehicule, cu 53 de persoane, care au fost plasate în carantină instituţionalizată sau conduse până la destinaţiile de domiciliu pentru aplicarea măsurii de izolare voluntară.

„Reamintim faptul că toate autorităţile statului sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, face un apel la populaţie să respecte prevederile Ordonanţei militare nr. 2/din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii a COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Mehedinţi.

© 2022. Toate drepturile rezervate.