vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un miliard de oameni din întreaga lume, izolați la domiciliu ca urmare a pandemiei de coronavirus

Cel puţin 900 de milioane de oameni din toată lumea sunt izolaţi în case, în mai mult de 30 de ţări, indiferent dacă sunt în contextul unor măsuri obligatorii, recomandări sau stări de urgenţă, conform unei numărători realizate sâmbătă de AFP.

Majoritatea – în jur de 600 de milioane de oameni din 22 de ţări – sunt obligaţi să se supusă ordinelor de izolare, precum în Franţa sau Italia. Restul se supun măsurilor impuse prin starea de urgenţă (ca în Bolivia), carantină (ca în principalele oraşe din Azerbaidjan şi Kazahstan) sau apelurilor de a nu părăsi casele (ca în Iran).

Italia este cea mai afectată ţară din Europa cu peste 4000 de morţi până în prezent şi este prima ţară de pe acest continent care a impus populaţiei să se izoleze la domiciliu începând cu 10 martie, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Guvernul italian a decis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, să ”închidă orice activitatea de producţie pe teritoriu care nu va fi strict necesară, crucială şi indispensabilă pentru a ne garanta bunurile şi serviciile esenţiale”, a spus el într-un discurs oficial pentru a anunţa acest ”pas suplimentar” în măsurile restrictive luate în încercarea de a opri pandemia cauzată de coronavirus.

Politica