marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prima sancțiune în baza ordonanței militare 2, dată unei femei care a ieșit pe geam din locuința unde era izolată

O femeie care era în izolare la domiciliu, în București a ieșit pe geam din locuința de la parterul blocului și, fiind prinsă de poliție, a fost introdusă într-un centru de carantină, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Duminică dimineață, în jurul orei 03.00, o persoană a sesizat la 112 că o femeie a ieșit, pe geam, dintr-o locuință de la parterul blocului, scrie digi24.ro

Din primele date a rezultat ca aceasta se afla în autoizolare, în locuință, împreună cu o altă persoana. A fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoana a fost introdusă într-un centru de carantinare. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Măsura a fost dispusă în baza deciziile luate după instaurarea stării de urgență în România, inclusiv înăsprirea măsurilor pentru respectarea autoizolării la domiciliu.

Persoanele izolate la domiciliu ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului și care părăsesc locația fără aprobare sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază, prevede ordonanța militară 2.

Aceste persoane vor fi considerate ca fiind cu risc crescut de contagiozitate.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Aceste măsuri dispuse nu înlătură răspunderea contravențională sau penală.

Politica