joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Dincă şi Risipiţeanu rămân în continuare în arest preventiv

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu rămân în arest preventiv, după ce la termenul de vineri magistraţii de la Tribunalul Olt au constatat legalitatea măsurii arestării preventive şi au menţinut-o pentru ambii inculpaţi, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Gabriel Arabelea, şedinţa s-a desfăşurat în sistem de videoconferinţă.

La termenul de vineri în dosarul „Caracal”, Risipiţeanu a cerut înlocuirea arestării preventive cu control judiciar sau a arestului la domiciliu, însă solicitarea sa a fost respinsă, a precizat Arabelea.

Decizia Tribunalului Olt poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete – Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu – în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

Cauza va fi judecată pe fond la Tribunalul Olt, cererea de strămutare formulată de părinţii Alexandrei Măceşanu fiind respinsă definitiv de Curtea de Apel Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica