joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Imagini inedite în Parcul Natural Porţile de Fier

Imagini cu o haită de lupi care descoperă camera de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva într-o pădure din Parcul Natural Porțile de Fier au fost publicate pe o reţea de socializare de reprezentanţii regiei.

Potrivit acestora, cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea.

Pădurile din Romsilva – Parcul Natural Porțile de Fier asigură un habitat sănătos pentru numeroase specii de mamifere, păsări, reptile, amfibieni și nevertebrate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Parcul Natural Porțile de Fier, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor –  Romsilva, este situat în sud-vestul României, în județele Caraș Severin și Mehedinți, și este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din punct devedere al biodiversității, al diversității geologice, dar și al vestigiilor istorice.

Parcul are o suprafață totală de 115.656 de hectare, din care peste 75 de mii de hectare sunt păduri.

Politica