sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Traseul umanitar ungar pentru români va fi deschis cât timp România permite intrarea

Ungaria va ține deschis traseul umanitar către România pentru cetăţenii români şi bulgari care vor să se întoarcă acasă din Occident, atâta vreme cât România promite să le permită intrarea în ţară, a declarat joi șeful biroului premierului ungar, potrivit Agerpres.

Românii şi bulgarii care aşteaptă să intre în Ungaria la punctul de frontieră de la Hegyeshalom (cu Austria) pot trece graniţa între orele locale 21:00 şi 05:00, astfel încât să traverseze Ungaria în convoi, a declarat Gergely Gulyas într-o conferinţă de presă.

Gulyas a menționat că guvernul ungar nu a exclus posibilitatea ca acest coridor umanitar să fie deschis şi în timpul zilei, dacă va fi necesar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oficialul ungar a continuat prin a afirma că este crucial ca parlamentul să extindă starea de urgenţă declarată săptămâna trecută în legătură cu măsurile de protecţie împotriva noului virus.

În Ungaria, starea de urgenţă poate fi menţinută doar pentru o perioadă de 15 zile, iar prelungirea acesteia se va realiza numai cu aprobarea parlamentului.

Politica