Conecteaza-te cu noi

Actualitate

189 de români au fost repatriați din Spania, Malta și Egipt

Publicat

pe

repatriați

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că, joi dimineață, 89 de cetăţeni români au revenit din Spania, și alți 100 de români au fost repatriați miercuri, din Malta și Egipt, ca urmare a demersurilor făcute de MAE şi de Ministerului Transporturilor, scrie Agerpres.

Ministerul de Externe subliniază că aceste repatrieri se înscriu în seria demersurilor pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi temporar în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile luate de statele europene pentru gestionarea şi prevenirea epidemiei de COVID-19.

MAE continuă apelurile privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale şi recomandarea ca turiştii sau cetăţenii români aflaţi temporar în străinătate să revină de urgenţă în ţară.

Totodată, face apel la cetăţenii români de a da dovadă de înţelegere şi responsabilitate şi de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară.

De asemenea, instituţia le cere românilor cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate să respecte strict recomandările autorităţilor din aceste state şi insistă asupra faptului că deplasările către România nu sunt recomandate.

„Aceste deplasări pot fi afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă”, atenționează MAE.