vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Suspecţi de coronavirus, văzuţi la cumpărături în oraș

Doi soţi veniţi dintr-o zonă cu risc de infectare cu coronavirus din Italia au plecat să facă o serie de cumpărături la câteva zile după ce li s-a impus izolarea la domiciliu, potrivit Adevărul.

A.G. D şi I.D. s-au întors dintr-una din zonele de risc de infectare cu coronavirusul din Italia, în data de 11 martie, când Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea le-a impus izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Deşi ştiau că au obligaţia de a nu părăsi domiciliul, cum nu manifestau simptome, au decis să iasă din casă pentru cumpărături şi alte activităţi.

Pe numele celor doi soţi, acuzaţi de zădărnicirea combaterii bolilor, s-a deschis miercuri, 18 martie, dosar penal de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Urmărirea penală a început ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Râmnicu Vâlcea.

La ultima informare a Direcţiei de Sănătate Publică, în Vâlcea erau izolate la domiciliu 218 persoane, 106 erau în carantină şi alte 12 erau internate în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Vâlcea.

Până la această oră, două cazuri de coronavirus au fost confirmate în judeţul Vâlcea. Este vorba despre doi soţi din Muereasca, veniţi în ţară tot din Italia şi care se aflau într-un centru de carantină din Râmnicu Vâlcea când au venit rezultatele testelor.




Politica