vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Pirelli va trimite în şomaj tehnic toţi cei 4.000 de angajaţi ai fabricii

Cel mai mare angajator din judeţul Olt, firma Pirelli, care are în Slatina capacităţi de producţie în care sunt angrenaţi aproximativ 4.000 oameni, a decis să-i trimită în şomaj tehnic, scrie Adevărul.

Potrivit comunicatului de presă trimis: „Pirelli Slatina anunţă suspendarea activităţii fabricii, în perioada 23-31 martie 2020, în contextul îngrijorărilor recente legate de răspândirea COVID-19, dar şi a încetinirii solicitării produselor, pe piaţa auto.

În afara măsurilor de prevenţie a contaminării cu COVID-19 aplicate deja în interiorul fabricii, Pirelli Slatina anunţă că reluarea activităţii de producţie se va face cu un număr cât mai redus de angajaţi, tocmai pentru a putea garanta standarde cât mai ridicate de protecţie a propriilor angajaţi, asigurând în acelaşi timp şi furnizarea produselor solicitate. Compania Pirelli va monitoriza constant evoluţia situaţiei şi este pregatită să intervină cu măsuri suplimentare dacă va fi necesar“.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentantul Pirelli în relaţiile cu publicul, Mihaela Ionuş spus că, în cadrul fabricii se adoptaseră deja măsuri de prevenţie, însă pentru că riscul contractării virusului nu poate fi controlat s-a decis suspendarea temporară a activităţii. Angajaţii vor primi, în această perioadă, 75% din salariu, bani pe care îi va suporta angajatorul.

„Suntem cel mai mare angajator, avem aproximativ 4.000 angajaţi, şi suntem în extindere, însă în acest moment cel mai important lucru este sănătatea angajaţilor“, a declarat Ionuş .

În cursul zilei de marţi, 18 martie 2020, firma Ford care deţine fabrica de producţie din Craiova, unde lucrează peste 6.000 de oameni, a adoptat aceeaşi măsură, însă şi alte companii similare au decis să-şi protejeze astfel salariaţii.






Politica