joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD, USR şi PMP cer amânarea alegerilor locale

PSD, USR şi PMP sunt de acord cu amânarea alegerilor locale. Aleşii au convenit că o campanie electorală presupune contact cu cetăţenii, fapt care ar reprezenta un pericol.

Deputatul PSD Florin Iordache spune că o campanie electorală ar pune în pericol sănătatea populaţiei, scrie gandul.ro

„Eu cred că ar fi o măsură responsabilă. Cel mai periculos pentru nişte alegeri este campania electorală. Campania electorală înseamnă contact cu cetăţenii”, a declarat deputatul PSD; Florin Iordache.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liderul USR Dan Barna este şi el de părere că alegerile locale ar trebui amânate dacă situaţia scapă de sub control şi consideră că este o decizie firească.

„Este una dintre alternativele care trebuie avute în vedere în funcţie de ce se va întămpla şi cum va evolua situaţia în următoarele săptămâni. Există posibilitatea asta, trebuie luată în calcul şi este o decizie firească, aş spune”, a spus Barna.

Printre liderii politici care sunt de acord cu măsura luată în calcul de Ludovic Orban se numără şi Eugen Tomac. Liderul Partidului Mişcarea Populară spune că sănătatea publică este prioritară.

În Marea Britanie s-a luat deja decizia de a amâna cu un an alegerile parlamentare, iar mai multe state din Europa iau în calcul amânarea scrutinurilor electorale din cauza epidemiei de COVID-19.

În Franța, în schimb, a organizat ,ieri, prima rundă a alegerilor locale.

Politica