vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coronavirus. Premierul României, în autoizolare

România va fi guvernată interimar de un premier care intră în autoizolare pentru 14 zile, după ce un parlamentar PNL a fost confirmat cu coronavirus. Senatorul infectat a participat la reuniunea Biroului Politic Național, astfel că toți membrii acestui for se vor izola la domiciliu, a spus Orban. Deşi e contact al parlamentarului afectat, Orban s-a plimbat liniştit prin Guvern şi a ţinut o conferinţă de presă live în faţa a zeci de jurnalişti.

Este vorba despre senatorul Vergil Chiţac. Ludovic Orban, premierul interimar al României, a declarat că intră în autoizolare, ceea ce probabil vor face şi ceilalţi parlamentari PNL şi chiar membrii guvernului. Urmează a fi luată o decizie în acest sens.

„Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid. Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze. Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii”, a declarat Orban.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El susţine că instituţiile statului vor funcţiona în continuare.

Ministrul Sănătăţii spune că premierul este asimptomatic.

Politica