vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Guvernul Cîțu vine joi în Parlament pentru votul de învestitură

Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună joi, de la ora 16:00, pentru învestirea Guvernului propus de premierul desemnat, Florin Cîţu, transmite Agerpres.

Pentru ca şedinţa în care se va vota învestirea guvernului să se poată desfăşura, este nevoie de prezenţa în sală a cel puţin 233 de parlamentari. Toate grupurile parlamentare au anunţat că vor fi prezente la şedinţă pentru a asigura cvorumul, spre deosebire de şedinţa precedentă, în cazul Guvernului Orban II.

Potrivit sursei citate, liberalii au avut negocieri cu alte grupuri parlamentare, cu excepţia PSD, pentru formarea unei majorităţi, însă nu au precizat dacă vor vota în favoarea Guvernului Cîţu şi dacă renunţă la alegerile anticipate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că parlamentarii liberali vor fi prezenţi la şedinţa privind învestirea Guvernului Cîţu.

Victor Ponta a afirmat, marţi, că parlamentarii trebuie să uite din ce partide fac parte şi să voteze învestirea Guvernului Cîţu.

De asemenea, Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat miercuri că, în contextul răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, parlamentarii partidului vor vota miercuri pentru învestirea Guvernului Cîţu, plecând de la consideraţia „mai bine un guvern slab, decât niciunul”.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că este nevoie de un guvern stabil, în contextul situaţiei generate de noul coronavirus.

Şi preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, marţi, că România are nevoie de un guvern stabil şi a adăugat că partidul înclină „foarte mult” spre a acorda un vot de susţinere Guvernului Cîţu, dar decizia urmează să fie luată de grupul parlamentar.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că parlamentarii formaţiunii pe care o conduce vor fi în sală la votul de învestire a Guvernului Cîţu, dar o decizie privind votul va fi luată chiar joi, înainte de şedinţa de plen.

Politica