marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Harvey Weinstein, condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol

Un judecător din New York la condamnat, miercuri, pe fostul mogul de la Hollywood, Harvey Weinstein, la 20 de ani de închisoare pentru viol de gradul I și încă 3 ani pentru viol de gradul III. Pedepsele se vor aplica în mod consecutiv.

Potrivit The Guardian, judecătorul James Burke, de la Curtea Supremă din New York, l-a condamnat pe Weinstein la 20 de ani de închisoare pentru un act sexual forțat cu asistenta de producție, Miriam Haley, petrecut în 2006. Pentru o altă agresiune sexuală, mogulul decăzut va ispăși încă o pedeapsă de 3 ani. În acest caz identitatea femeii nu este cunoscută publicului.

Weinstein, în vârstă de 67 de ani, s-a prezentat în sala de judecată într-un scaun cu rotile, după ce cu puțin timp în urmă i s-a practicat o operație la inimă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Într-o declarație făcută de Haley, în timpul procesului, aceasta afirmă: „ Nu doar că ma lăsat fără demnitatea mea ca om și ca femeie…mi-a scăzut încrederea în mine”. Aceasta a adăugat că a simțit că e singură când a trăit trauma și nu știa că alte femei a trecut prin aceeași situație.

Pe lângă aceste două cazuri, pentru care a fost condamnat, Weinstein a primit zeci de alte acuzații similare pentru fapte care datează din 1970. Majoritatea cazurilor sunt persoane din industria filmului.

Sursă foto: The Guardian

Politica