vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iran. De teama coronavirusului, au murit intoxicați cu alcool de contrabandă

În Iran, 44 de persoane au murit intoxicate cu alcool de contrabandă, consumat cu scopul de a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19, relatează USA Today.

Un zvon apărut pe internet, potrivit căruia alcoolul previne sau tratează virusul, i-a făcut pe oameni să cumpere băutură de contrabandă, deoarece consumul de alcool este interzis în Iran, informează Mediafax.

În provincia Khuzestan au murit mai multe persoane din cauza alcoolului de contrabandă, decât din cauza coronavirusului. Aici, peste 30 de oameni au murit după ce au consumat băutura de contabandă, care conținea alcool metilic, și numai 18, după ce au fost infectați cu noul virus.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alcoolul metilic prezent în băutura de contrabandă este o substanță foarte periculoasă, 7 contabandiști au fost arestați în acest caz, potrivit Ministerului Sănătății din Iran.

La nivel global, Iranul este a treia țară ca număr de cazuri de infectare cu COVID-19 și prima din Orientul Mijlociu. Până acum s-au confirmat aproximativ 9.000 de cazuri de infecție și 354 de decese.

Politica