miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victor Pițurcă vrea să-și recupereze banii de la Mititelu!

Antrenorul oprit de Mititelu la porțile cantonamentului, cu 9 ani în urmă, s-a adresat recent Comisiei de Disciplină a FRF pentru a-și încasa cele 7 milioane de euro, clauza de reziliere unilaterală

La punctul 15, pe lista cauzelor aflate pe rol la data de 4 martie, la Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF, figurează o speță ce-i are drept protagoniști pe Victor Pițurcă și U Craiova 1948 SA, clubul lui Mititelu ce se pregătește să promoveze în B. Obiectul litigiului îl constituie executarea drepturilor financiare. Adică, Piți cere cele 7 milioane de euro, cât era fixată clauza de reziliere unilaterală a înțelegerii semnate în 2010, actualei societăți deținute de Mititelu.
Istoricul pe scurt sună așa: în 2010, Pițurcă prelua echipa, împrumuta clubul și stipula în contract o clauză de reziliere de 7 milioane de euro, pentru a se asigura că nu va fi dat afară. În 2011, Mititelu îi închidea lui Pițurcă ușa cantonamentului în nas. În vara lui 2011, clubul craiovean era dezafiliat de FRF, iar în 2014 era falimentat. Pentru a-și câștiga banii, Pițurcă și-a căutat dreptatea la instanțele civile, iar Înalta Curte de Casație și Justiție îi dădea o hotărâre favorabilă și irevocabilă. Cum că are de încasat banii.
În 2017, Mititelu înființează o altă societate, cea pe care ființează actuala lui echipă din Liga a treia, FCU Craiova. Și începe demersurile pentru a demonstra că această societate e continuatoarea celei vechi, dezafiliată și falimentată. Astfel, noua societate, cea din 2017, plătește restanțe financiare către jucătorii australieni care prestaseră pentru vechiul club, la cererea FIFA. Acesta a fost, cel mai probabil, și motivul care l-a determinat pe Pițurcă să-și reia demersurile pentru recuperarea banilor.
În noul litigiu în care e implicat clubul său, Mititelu și-a postat pe facebook punctul de vedere: „1) Pițurcă a pus deja în executare creanța respectivă, s-a îndreptat împotriva lui Fotbal Club U Craiova, în prezent în faliment, nu mai poate solicita același lucru de la U Craiova 1948.
2) Creanța invocată de Pițurcă este PRESCRISĂ în raport cu U Craiova 1948, în conformitate atât cu Regulamentele FRF cât și cu Codul Civil.
3) Situația este total diferită în ceea ce privește jucătorii Australieni! Ei nu sunt înscriși la masa credală a Fotbal Club.
4) Creanța lui Pițurcă, modul de obținere a ei, face obiectul unui dosar penal aflat pe rolul Secției de Investigații a Infracțiunilor de Corupție”.
Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF a stabilit să judece la data de 18 martie această speță.

Politica