miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţişti de la Rutieră prinşi cu şpagă la Pădurea Sarului

UPDATE/ Şpăgarii de la Rutieră, reţinuţi

Cei patru poliţişti de la Rutiera Olt prinşi cu şpagă, la Pădurea Saru, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ei sunt acuzaţi de luare de mită. Ofiţerii Anticorupţie îi urmăreau din aprilie anul trecut.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, „ există probe/indicii temeinice, care conduc la bănuiala rezonabilă că la data de 10.03.2020, în jurul orei 11:10, agenţii de poliţie din cadrul I.P.J. Olt – Serviciul Rutier, G.E.A., E.Ş.O., C.M. şi P.M., în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, cu autospeciala de poliţie marca Dacia Logan având numărul de înregistrare B 74 PFL, pe DN 65, în zona Pădurea Saru, jud. Olt, au oprit în trafic un autoturism marca Opel, condus de către numitul S.M., care circula cu viteză peste limita legal admisă, pentru care se impunea sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, însă agenţii de poliţie efectuând un act contrar acestor îndatoriri, au primit suma de 400 lei, pentru a nu mai fi întocmit proces-verbal de sancţionare contravenţională, ceea ce s-a şi întâmplat, conducătorul auto nemafiind sancţionat, pentru abaterea la regimul rutier”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei patru poliţişti şi-au împărţit banii, iar ofiţerii Anticorupţie au găsit asupra lor patru bancnote a câte 100 de lei fiecare, bani care corespund întocmai cu seriile a patru bancnote aflate în cuprinsul procesului verbal de notare a seriilor bancnotelor ce compun suma de 1.200 lei, întocmit cu ocazia efectuării procedurii flagrantului şi care au fost puşi la dispoziţia  investigatorilor sub acoperire autorizaţi în cauză, după cum explică procurorii.

Unul dintre ei a fost denunţat în noiembrie de un alt şofer.

„În sarcina agentului de poliţie E.Ş.O. s-a mai reţinut că, la data de 26.11.2019, în jurul orei 16:15, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, a primit suma de 300 lei de la numitul P.A., care a condus un autoturism  pe DN 64, Drăgăşani-Caracal, cu viteză peste limita legală, agentul de poliţie întocmind un proces verbal în care a consemnat fapte mai puţin grave decât cele întâmplate în realitate, precum şi alte aspecte faptice pe care nu le-a constatat şi nici nu le-a verificat, pentru a nu-i fi suspendat conducătorului auto dreptul de a conduce pe drumurile publice”.

Ştirea iniţială

Patru poliţişti au fost prinşi, marţi, luând şpagă în zona Pădurea Sarului. Ei erau urmăriţi din aprilie 2019. Flagrantul a fost realizat în urma unei acţiuni coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Cei patru poliţişti acţionau pe drumul european E574. Ei au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau 400 de lei mită de la un conducător auto pentru a nu aplica măsurile legale de sancţionare ca urmare a încălcării unei reglementări la circulaţia rutieră.

“În fapt, în luna aprilie 2019, ofiţerii D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciuni de corupţie la adresa unor poliţişti din cadrul I.P.J. Olt – Serviciul Rutier, respectiv primirea unor sume de bani de la participanţii la trafic care nu respectau legislaţia rutieră, în scopul neluării măsurilor legale corespunzătoare.
Sesizarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind înregistrat dosar penal în care au fost efectuate cercetări în urma cărora a fost efectuată acţiunea de prindere în flagrant. În cauză, s-a beneficiat de sprijin din partea Serviciului Operaţii – structura centrală a D.G.A”, au transmis ofiţerii anticorupţie de la Olt.

Patru poliţişti au fost conduşi la sediul unităţii de parchet în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Politica