marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: ,,Croitorașul cel Viteaz”, tras pe linie moartă de PSD

Primarul PSD din Orșova județul Mehedinți, Marius Stoica, omul ajuns celebru pentru că vrea să desființeze Poliția Locală pe motiv de ,,trândășie” și ,,lenevenie”, a fost tras pe linie moartă de către PSD Mehedinți. La alegerile locale din acest an, candidatul PSD la primăria Orșova nu va mai fi Stoica ci Constantin Popescu, om de afaceri și fost președinte al PSD Orșova, achitat recent de către Înalta Curte de Casație și Justiție, după 6 ani de zile de procese, într-un dosar penal de corupție instrumentat de DNA.

Sâmbătă 7 martie 2020, în sala mare a celui mai luxos hotel din Orșova, cu mare fast, președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu a anunțat oficial candidatura la funcția de primar al municipiului Orșova, din partea PSD, a lui Constantin Popescu. Lui Popescu i-au fost alături, la eveniment, prieteni, dar și lideri ai PSD: președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, senatorul PSD Liviu Mazilu, primarul comunei Svinița, Nicolae Curici, primarul comunei Eșelnița, Ioan Ciuru. 

„Analizând sondajele pe care le-am realizat în această perioadă, analizând toate mesajele pe care le-am primit de la prieteni, cunoștințe, dar și de la necunoscuți, cu privire la ceea ce vor orșovenii, am considerat că este mai presus de orice să țin cont de interesul orșovenilor, de dorința orșovenilor de a-l avea candidat la funcția de primar pe Costi Popescu, din partea PSD Mehedinți”, a declarat Aladin Georgescu, la Orșova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„După o activitate foarte bună în cadrul Organizației PSD Orșova, în aprilie 2014, Constantin Popescu a fost nevoit să își dea demisia și până de curând, a trecut printr-o perioadă deloc ușoară, dar la capătul căreia a revenit “acasă”. Este mai puternic, determinat și pregătit să intre în lupta electorală pentru Primăria Orșova. Este un om de stânga, fără dubiu și are o relație foarte bună cu oamenii din Orșova. Am convingerea că va câștiga, va continua proiectele începute de PSD și Consiliul Județean Mehedinți în municipiu în ultimii trei ani și jumătate și va derula altele prin care orașul să se dezvolte din punct de vedere economic și turistic. Îi urez mult succes lui Constantin Popescu și îl asigur de toată susținerea!”, a transmis președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu.

După 6 ani în care a suferit mult și fără a avea vreo vină, Constantin Popescu se întoarce pe funcția din care a fost obligat să demisioneze în anul 2015, aceea de președinte al PSD Orșova. Pe data de 19 februarie 2020, după ce a trecut și arest preventiv, arest la domiciliu, control judiciar și un proces penal lung și istovitor, Constantin Popescu a fost achitat definitiv și irevocabil de către Înalta Curte de Casație și Justiție într-un dosar de corupție instrumentat de DNA, în care cap de afiș a fost baronul Adrian Duicu, condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare.

,,Croitorașul cel Viteaz” , pus pe făraș de PSD: ,,Eu nu mă vând!”

Primarul din Orşova, Marius Stoica, susține că el a refuzat să mai candideze din partea PSD pentru un nou mandat. Stoica a declarat că partidul i-ar fi cerut să pună pe lista de consilieri locali oameni de afaceri din Orşova, lucru pe care nu l-a considerat oportun. ,

,Eu nu mă vând şi nici interesele orşovenilor nu le negociez pentru prosperitatea unor anumite firme. La momentul când PSD mi-a cerut ca la viitoarele alegeri locale să pun pe lista de consilieri oameni de afaceri importanţi din Orşova, potenţi financiar, pentru a putea susţine campania electorală, eu am spus: stop. Nu îmi cereţi să îl pun pe Popescu de la Floricola viceprimar, astfel încât bugetul întregii localităţi să ajungă ulterior în conturile bancare ale unor firme deja abonate la banul public”, a anunțat public primarul Marius Stoica.

Politica