vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coronavirus. Statistică la nivel mondial

În prezent, la nivel global, au fost confirmate peste 114 mii de cazuri de infectare cu noul virus, peste 80.000 dintre acestea au fost înregistrate în China, punctul de pornire și cel mai mare focar al epidemiei. Luni s-a depășit pragul de 4000 de decese cauzate de COVID-19.

Din totalul de aproximativ 114.500 de cazuri confirmate în jurul lumii, peste 64.000 de persoane au fost declarate ca fiind vindecate.

Potrivit datelor oferite de Universitatea de Cercetare Johns Hopkins, din S.U.A., numărul exact al deceselor este de 4028, după ce, luni, numai în China, alte 17 persoane și-au pierdut viața. Deși situația nu este deloc pozitivă pentru poporul chinez, numărul cazurilor de infectare confirmate zilnic a scăzut vizibil în ultimele zile, luni fiind anunțate doar 17 cazuri noi, un declin față de ziua anterioară, în care se confirmaseră 40.

La nivel mondial, ca număr total de cazuri confirmate, Italia se află pe locul doi, după China. Cu 9.172 de cazuri, Italia este țara europeană cea mai afectată de epidemie, până acum autoritățile italiene au atestat 463 de decese.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest context, prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat blocaj național al frontierelor, începând de marți. Astfel, întreaga țară este închisă și nu mai pătrunde nimic din exterior, relatează The Guardian.

De asemenea, Coreea de Sud și Iran au înregistrat peste 7.000 de cazuri cu rezultat pozitiv pentru coronavirus, iar Franța, Spania și Germania au depășit pragul de 1000 de cazuri, francezii fiind pe primul loc, cu 1412 confirmări.

Deși Germania are peste 1.200 de cazuri confirmate, este țara care stă cel mai bine la tratarea simptomelor, momentan aici s-au raportat doar 2 cazuri de deces.

În România sunt confirmate în prezent 17 cazuri, dintre care 5 s-au vindecat. Același număr de confirmări există și în țări ca Polonia și Argentina.

21 de state au confirmat recent primul caz de îmbolnăvire cu noul COVID-19, printre acestea se află Moldova și Ucraina.

Politica